- همه دیوارهای تعریف شده در مدل باید پایر شده و دارای مقطع یونیفرم یا جنرال باشند.
- می توان هر دو مقطع یونیفرم و جنرال را در یک مدل استفاده نمود.
- Pier بندی دیوارهای برشی در هر طبقه همنام یا مطابق طبقات پایین همان دیوار باشد. در دیوارهای بازشو دار این لینک را مطالعه نمایید.
- در دیوارهای بدون بازشو نیازی به تکه کردن ستون کنار نیست
- مقطع ساخته شده از نظر ابعاد باید با هندسه دیوار در مدل (در همان طبقه) یکسان باشد برای این کار لازم است همه مقاطع از گزینه Start from Existing Wall Pier ساخته و اختصاص داده شوند.
- کلیه مقاطع جنرال یا یونیفرم باید در حالت Check تعریف شوند.
- در صورت پایر کردن ستون به عنوان المان مرزی ستون باید حداقل 5 سانتیمتر بزرگتر از عرض دیوار بوده و از دو طرف بیرون زده باشد.
- در مقطع دیوار و ستون کناری را Align نکنید، همباد کردن دیوار با ستون المان مرزی در محیط سازه90 با دستور WSE امکان پذیر است.
- توصیه می شود زاویه ستون و دیوار یکسان باشد در غیر اینصورت ممکن است در ترسیم مشکلاتی بوجود آید.
- توصیه می شود دیوار و ستون المان مرزی در راستای X یا Y باشد در غیر اینصورت ممکن است در ترسیم مشکلاتی بوجود آید.
- مقاطع در حالت Section Design باید از گزینه Start from Existing Wall Pier و یا در صورت یکسان بودن ابعاد همه قسمتهای مرتبط از گزینه Add Copy of Pier Section ساخته شده باشند.
- توصیه می شود میلگردها و شکل مقطع را پاک نکنید تنها تغییر سایز و فاصله داده و در صورت نیاز به اضافه کردن میلگرد (تغییر آرایش) از گزینه Draw Rebar قسمت Line یک یا چند میلگرد اضافه نمایید
- در صورت داشتن مقطع فلزی در ستون پایر شده لازم است مقطع فلزی حذف و با میلگردهای استاندارد معادل سازی شود.
- هرگز ترسیم خاموت یا میلگرد عرضی را انجام ندهید سازه90 در دتایل مقطع به صورت خودکار میلگرد عرضی، خاموت و سنجاقی ترسیم می کند.
- در صورت نیاز به پاک کردن آرماتورها (در حالت اتوماتیک) و ترسیم دوباره آنها از این لینک استفاده نمایید.
- در ایتبس های ویرایش 9 لازم است مقاطع ساخته شده در حالت Section Design قبل از گرفتن خروجی E2K بایستی به حالت تکی (Single Bar) و فضاهای دیوار ، یکنواخت (Change Shape to Poly) شده باشند پس از این کار بررسی نمایید که میلگرد ها از حالت گروهی خارج شده باشند و به صورت تک تک انتخاب می شوند.
- در صورت تعریف Spandrel فقط المان (های) بین دو باز شو باید تعریف Spandrel داشته باشند. به عبارت دیگر زیر بازشو اولین طبقه و بالای بازشو آخرین طبقه نیاز نیست.
- المان های Spandrel بایستی Pier هم شده باشند.
- در صورتی که هنگام تولید مقطع دیوار بر اساس Pier به صورت جنرال ناحیه پیرامونی Leg ها با هم همپوشانی (اورلپ) پیدا کرده اند باید ویرایش شوند و به صورت لب به لب باشند، در محیط Section Design از گزینه Reshaper آنها را لب به لب کنید.
- زاویه بین mesh area های خارجی در دیوار های برشی باید 90 درجه باشند در مقاطعی که 90 درجه رعایت نشده mesh area آن طبقه را پاک کرده و دوباره ایجاد کنید.
- المان های مش دیوار لازم است کاملا بین دو تراز طبقه ترسیم شده باشند.
-المان مش هر طبقه نباید در طبقات دیگر ادامه یابد و در هر Story باید قطع شده باشد.
- دیوار برشی های پیوسته باید مش بندی هماهنگ از نظر تعداد در طول و ارتفاع دیوار برشی داشته باشند. به عبارت دیگر خطوط افقی و عمودی بین مش ها باید در راستای یکدیگر باشند هم در اطراف بازشو هم در بین طبقات
-قبل از گرفتن فایلهای E2k و خروجی Design از منو Option گزینه ...Preferences گزینه ...Dimension/Tolerances مقدار Auto Merge Tolerance را 2cm قرار داده OK کنید، سپس از منو Edit گزینه Auto Relabel All… را انتخاب کرده و Ok کنید.
در ترسیم دیوارهای برشی بازشو دار لازم است موارد زیر رعایت شوند:
1- در دیواربرشی بازشودار با در نظر گرفتن محل باز شو از Mesh Areas استفاده نمایید (مانند مش 3x3)
2- توصیه می شود برای ایجاد بازشو مش های ایجاد شده در محل بازشو را حذف نمایید.
3- Pier بندی بالا و پایین باز شو متفاوت تعریف شود مثلا با داشتن بازشو در وسط سه پایر اختصاص داده شود.
4- در طبقات بازشودار ستون کناری متناظر با مش دیوار تکه شود.
5- Pier بندی ستون مطابق مش کناری آن تعریف شود.
6- تکرار نام Pier ها در طبقات مختلف ایرادی ندارد.
7- مقاطع حتما از نوع General تعریف شوند.
8- از هر Pier مقطع جدا تعریف و اختصاص داده شود.
9- اسپندرل به دیوارهای بین دو بازشو اختصاص داده شود پایین بازشو اول و بالای بازشو آخر اسپندرل نشود.
10- به دیوارهای بین دو بازشو باید هم پایر هم اسپندرل اختصاص داده شده باشد
11- در صورت تغییر هر یک خروجی E2K و خروجی طراحی دیوار برشی دوباره گرفته شده و به سازه90 معرفی گردند.
سازه90 قابلیت ترسیم دیوارهای برشی در حالت uniform و General را دارد و با دیوارهایی که به صورت SIMPLIFIED تعربف شده باشند سازگار نیست.
خطای
ADS
در ترسیم دیوار های برشی می تواند از تنظیم نادرست واحدهای داخلی ایتبس باشد لطفا از مسیر زیر واحد ها را تغییر دهید
Etabs 9 >> Options >> Preferences >> Shear Wall Design
واحدهای مربوط به Rebar Units و Rebar/Length Units را به cm2 و cm2/m تغییر داده و خروجی های لازم دوباره بگیرید.
Etabs 2013, 2015 >> Detailing >> Detailing Preferences
مقدار Units را روی Metric قرار دهید.
لطفا برای تهیه مقاطع دیواربرشی از گزینه Existing from wall Pier استفاده نمایید.
(در ایتبس های ویرایش 9) مقاطعی که در پیام های خطا مشخص هستند گزینه Change bar shape to single bar برای آنها انجام نشده است.
(در ایتبس های ویرایش 9) لطفا پس از Single کردن مقاطع دیوار اقدام به ساختن فایل های مورد نیاز سازه90 نموده و به اتوکد معرفی نمایید.
در صورتی که یکی یا بیشتر از مقاطع Single نشده باشند پس از خطای اول Error 1000 ظاهر می گردد که ناشی از عدم رفع خطا های قبل می باشد.
در دیواربرشی نسخه استاندارد (دیواربرشی پیشرفته خریداری نشده) دیوارهایی که محیط و میلگرد آنها ترسیم شده ولی اندازه گذاری و مشخصات میلگرد آنها نوشته نشده بدلیل وجود المان مرزی (ستون) بیرون زده در دیوار می باشد.
دیوار برشی استاندارد در نرم افزار سازه 90 شکل های دیوار برشی ذکر شده در کتاب راهنما قسمت دیوار برشی استاندارد را ترسیم می کند و در موارد زیر دیوار برشی پیشرفته می تواند ترسیمات شما را انجام دهد:
دیوارهایی دارای باز شو
دیوارهایی دارای تعریف Spandrel
دیوارهای بیش از دو Leg با المان ستون بیرون زده
دیوارهایی که زاویه بین Leg ها غیر 90درجه باشند
دیوار هایی با سه Leg و یا بیشتر
- ممکن است شما در مدل خود ستون فلزی Pier شده تعریف کرده باشید که این خلاف اصول ترسیمی در سازه90 می باشد (سازه90 فقط المان های بتنی ترسیم می کند)
- ممکن است مشکل از تعریف Tower در فایل ایتبس می باشد لطفا از منوی Options گزینه Allow Multiple Towers گزینه Delete را انتخاب نموده و OK کنید سپس دوباره اقدام به گرفتن خروجی های E2K و Access نموده و به سازه90 معرفی نمایید.
- همچنین در ETABS2016 گاهی علارغم اینکه در پنجره 'Shear Wall Design > View/revise Preferences' مقادیر Rebar Material و Rebar Shear Material تعریف شدهاند، متاسفانه این اطلاعات در فایل e2k نوشته نمیشوند. برای حل این مساله لازم است در پنجره 'Shear Wall Design > View/revise Preferences' این مقادیر را به این صورت نسبت دهید که ابتدا مقدار Rebar Material را روی AII و مقدار Rebar Shear Material را روی AIII قرار دهید(یعنی کاملا برعکس). سپس روی دکمه OKکلیک کنید تا مقادیر ثبت شوند. دوباره پنجره را باز کرده و اینار مقادیر صحیح را انتخاب کنید. روی دکمه OK کلیک کنید. بعد از انجام این مراحل میتوانید خروجی E2K را بسازید.
- بررسی نمایید مقاطع دیوارهای برشی همگی روی حالت Check تعریف شده باشند
- در ایتبس های ویرایش 9 علت آن منعکس نشدن دیوارهای برشی در فایل نتایج طراحی است برای رفع آن باید در ایتبس بعد از طراحی دیوارهای برشی روی هر طبقه از هر دیوار R-Click (راست کلیک) کرده و از گزینه Overwrite تمام موارد آن را تیک زده و با زدن OK پنجره ها بسته شوند و دوباره خروجی E2K و طراحی دیوارهای برشی (TXT) گرفته و از ابتدا به اتوکد معرفی شود
پس از ویرایش موارد گفته شده فایل های F2K و طراحی دوباره گرفته شود
در مش بندی دیوارهای برشی شکل مش ها باید مربع مستطیل (گوشه ها با زاویه 90) باشند در صورتی که یک یا چند مش شکل ذوزنقه ( گوشه ها غیر 90 درجه) باشند این خطا پیش می آید که باید مش های دیوار در آن طبقه را دوباره با شکل مربع مستطیل ترسیم کنید و خروجی E2k و طراحی دیوار را دوباره بگیرید.
فایل نتایج طراحی دیواربرشی به درستی ساخته نشده است، با توجه به استفاده از دیوار برشی پیشرفته یا استاندارد، از کتاب راهنما فصل 1، گام اول: ساختن فایل های مورد نیاز سازه90، "ساختن فایل نتایج طراحی دیوارهای برشی " همه موارد را در ساختن فایل به دقت رعایت فرمایید.
در صورتی که از مقطع T&C در دیواربرشی استفاده شده لازم است با مقطع Uniform یا General جایگزین شود.
ممکن است یک یا چند دیواربرشی با تعریف Simplified C and T Section داشته باشید که سازه90 برای ترسیم این نوع دیوار سازگار نشده و قابلیت ترسیم دیوارهای برشی در حالت uniform و General را دارد.
همتراز کردن (Align) دیوارهای برشی در صورتی که ستون یک سر دیوار یعنی ابتدا یا انتهای دیوار باشد امکان پذیر است در صورتی که ستون وسط دیوار باشد و در ابتدا یا انتهای دیوار نباشد امکان همتراز کردن دیواربرشی با ستون وجود ندارد
در صورتی که طول دیوار زیاد باشد مطابق آیین نامه خاموت ناحیه L0 به صورت کامل ارتفاع دیوار را پوشش می دهد و خاموت ها به صورت یکنواخت ارتفاع دیوار را می پوشانند
لطفا پایر بندی دیوارهای بازشو دار را مطابق راهنمای سازه90 ص 77 انجام دهید.
در صورت داشتن بازشو لازم است طرفین بازشو سمت چپ و راست آن یک پایر همنام باشد و پایین و بالای آن پایرهای متفاوت دیگری اختصاص داده شود.
در صورت ادامه دار بودن دیوار همین نامگذاری از سمت چپ یا راست تا انتهای دیوار مورد نظر ادامه داشته باشد.
در صورتی که بازشو پنجره وسط باشد، آن تراز سه پایر متفاوت و در صورتی که در باشد، دو پایر متفاوت در نظر گرفته شود.
پایر های استفاده شده می تواند روی همان دیوار در تراز های بعدی نیز استفاده شود.
هر پایر/طبقه یک مقطع در نظر گرفته می شود.
در صورتی که دیوار برشی ها در سازه90 شما مانند ستون ها ترسیم می شوند، نرم افزار شما شامل دیوار برشی نسخه استاندارد می باشد و دیوار برشی پیشرفته فعال نشده است (مطابق قرارداد خریداری نشده است). برای کنترل فعال بودن دیوار برشی در سازه90 از منو Help گزینه Activation را انتخاب کنید و قسمت Advance Shear Wall را چک کنید در صورتی که Not Activated درج شده باشد، دیوار برشی پیشرفته فعال نمی باشد.
نمای سه بعدی دیوارهای برشی از امکانات دیواربرشی پیشرفته می باشد امکان دارد در نسخه شما دیواربرشی پیشرفته فعال نشده باشد (مطابق قرارداد خریداری نشده است) برای کنترل فعال بودن دیواربرشی در سازه90 از منو Help گزینه Activation را انتخاب کنید و قسمت Advance Shear Wall را چک کنید در صورتی که Not Activated درج شده باشد، دیواربرشی پیشرفته فعال نمی باشد.
در صورت مشاهده این خطا احتمالا برنامه سازه90 شما مدت زیادی است بروز نشده است لطفا فایل بروزرسانی (Update) را از سایت http://www.saze90.com/update دانلود و اجرا کنید در صورتی که با استفاده از آخرین بروزرسانی همچنان با این خطا روبرو شدید آخرین ویرایش فایل های پروژه را از طریق صفحه http://www.saze90.com/support ارسال نمایید، بخش پشتیبانی در کمترین زمان ممکن پاسخگو خواهند بود.
برنامه سازه90 در محل هایی که ستون وجود داشته باشد تکیه گاه را شناسایی و در تیرها منعکس می کند در صورتی که سازه فقط با دیوار برشی مدل شده باشد ابتدا و انتهای هر دیوار را به عنوان آکس (بدون تکیه گاه) فرض می کند، دو راه برای حل این موضوع پیشنهاد می گردد:
1- سازه را بدون ستون به سازه90 معرفی کنید که صرفا آکس بندی منتقل می شود.
2- از سازه خروجی طراحی (Design) گرفته و سپس به مدل در محل تکیه گاه های دلخواه ستون با عرض دیوار برشی یا ابعاد 1cm اضافه کنید و خروجی E2K بگیرید، از E2K جدید و خروجی طراحی سازه اصلی در ترسیمات سازه90 استفاده کنید
در روش دوم بخاطر تشخیص تکیه گاه ها وضعیت خاموت ها هم بهتر شده و نواحی تکیه گاهی را در هر تیر خاموت گذاری می کند.
ستون هایی که Pier شده و در مقطع دیوار در SD ترسیم می شوند مطابق مقاطع دیوار برشی ترسیم می شوند.
مقاطعی که در frame section تعریف و مقطع گذاری می شوند نیز مطابق مقاطع frame ترسیم می شوند.
توصیه می شود ستون هایی که Pier شده اند و در مقطع دیوار میلگرد گذاری و خاموت گذاری می شوند و نهایتا با استفاده از نقشه های دیوار برشی اجرا می گردند را با استفاده از مسیر زیر از لیست طراحی در قسمت frame خارج نمایید.
ETABS >> Design >> Overwrite Frame Design Procedore… >> No Design
با انتخاب این حالت ستون های Pier شده در تیپ بندی و لیستوفر ستون های دیگر وارد نشده و نقشه های دقیق تری خواهید داشت.
در غیر این صورت می توانید، انتخاب المان های قابل ترسیم همینطور لیستوفر آنها را مدیریت نموده و یا پس از ترسیم همه المان ها، توضیحات لازم را جهت اجرا به نقشه ها اضافه نمایید.
همانطور که در متن خطا آمده در دیوار مشخص شده مقطع اختصاص داده شده با مدل همخوانی ندارد.
در صورتی که این مقطع به صورت مشترک (تیپ شده) استفاده شده است یک مقطع جدید از همین دیوار ساخته و اختصاص دهید در غیر این صورت پس از ساختن و اختصاص مقطع جدید مقطع قبلی را پاک کنید و دوباره خروجی بگیرید.
مقطع حتما از گزینه Existing From Wall Pier ساخته شود.
در صورتی که دیوار بیش از یک بازو داشته و زاویه بین دو بازو کمتر از 45 درجه می باشد باید این دو بازو به صورت دو دیوار مجزا تعریف شوند زیرا ایتبس در حالت دو بازو با زاویه کم، نتایج اشتباهی (در شکل مقطع) خروجی می دهددو مورد را در فایل های معرفی شده به سازه90 بررسی
نمایید:
1- فایل E2K را با Notepad باز نموده و به آخر فایل خط آخر مراجعه نمایید باید عبارت END OF MODEL FILE $ وجود داشته باشد در غیر این صورت از لینک زیر عمل نمایید:
http://www.saze90.com/faq/?word=Incomplete+e2k+file
2- فایل MDB پس از طراحی تیرها، ستون ها و دیوارهای برشی تولید شده باشد به عبارت دیگر نتایج طراحی دیوارها تیرها و ستون ها در فایل موجود باشد.
در صورت ویرایش موارد گفته شده فایل های جدید را به سازه90 معرفی نمایید
این خطا مربوط به دقت محیط ایتبس باشد توصیه می شود در مدل ایتبس به خصوص مدل های دیوار برشی دار قبل از تحلیل و طراحی دقت محیط را روی 2 سانتیمتر تنظیم نمایید. لطفا به روش زیر عمل نمایید:
قبل از گرفتن فایلهای E2k و خروجی Design از منو Option گزینه Preferences … گزینه
Dimension/Tolerances… مقدار Auto Merge Tolerance را 2cm قرار داده OK کنید، سپس از منو Edit گزینه Auto Relabel All… را انتخاب کرده و Ok کنید.
همچنین توصیه می شود برای ترسیم از اتوکدهای 2014، 2017، 2018، 2020 یا 2024 استفاده نمایید.
- کلیه مقاطع Section Design باید در حالت Check تعریف شوند.
- مقاطع در حالت Section Design باید از گزینه Start from Existing Wall Pier ساخته شده باشند.
- در مقاطع ساخته شده شکل دیوار یا میلگرد نباید پاک شوند.
- در صورت نیاز به میلگرد های اضافه از گزینه Add Bar تنها به صورت Line می توان میلگرد طولی اضافه نمود.
- در مقاطع دیوار برشی نباید خاموت به صورت دستی ترسیم شود سازه90 در زمان دتایل مقاطع خاموت ها را ترسیم می کند
- همه میلگرد ها باید سایز داشته باشند و نباید از گزینه Use Specify استفاده کرد.
- در ایتبس های جدید سایز میلگرد باید تنها عدد باشد مانند 16 یا 20
در صورت ویرایش هر یک از قسمت های بالا باید خروجی E2k و خروجی دیوار دوباره گرفته شود.
توصیه می شود ابتدا تیر و ستون سپس دیوار را طراحی کرده و در یک فایل خروجی های تیر، ستون و دیوار برشی را بگیرید
همچنین خروچی های E2K و خروجی طراحی دیواربرشی دوباره ساخته شده و از ابتدا به سازه90 معرفی شوند.
در ایتبس های 2013 و جدیدتر گزینه Poly وجود ندارد و نیاز به آن نیست، موراد زیر باعث این خطا خواهند یود:
توجه نمایید مقطع تولید شده کاملا هماهنگ با ایتبس باشد.
شکل مقطع را پاک نکنید و شکل جدیدی متفاوت از آنچه پایر شده ترسیم کنید.
برای این کار توصیه می شود مقطع دیواربرشی از گزینه Start from Existing Wall Pier ساخته شود.
در صورت یکسان بودن ابعاد همه قسمتهای مرتبط از گزینه Add Copy of Pier Section ساخته شده باشد.
در مقطع پیشنهادی ایتبس، خاموت یا میلگرد عرضی ترسیم نکنید، تنها میلگردهای طولی را با تغییر سایز یا فاصله ویرایش نمایید.
سازه90 خودکار بر اساس طول ناحیه المان مرزی، میلگرد عرضی و خاموت را به صورت دقیق ترسیم می کند.
هرگز المان دیوار را با ستون کناری همباد (Align) نکنید.
در سازه90 پس از Extract و قبل از ترسیم مقطع طولی گزینه همباد کردن از منوی Wall Section Editor در اختیار شما می باشد.
مواردی که با رعایت آنها می توان دتایل بدون مشکلی ترسیم کرد در لینک زیر آمده است:
- ارتفاع طبقه تقسیم بر عدد فاصله پس از @ بعلاوه یک، تعداد خاموت هایی است که به صورت خطی از کنار دیده می شوند.
- فاصله خاموت های داخل المان مرزی با Edge و بیرون از المان مرزی با Hor مشخص شده اند.
- در مقطع عرضی نیز خاموت های خارج المان مرزی بیرون ردیف دوم و خاموت های المان مرزی ردیف سوم ترسیم شده اند.
- شکل خاموت ردیف دوم به تعداد مشخص شده در Hor و شکل خاموت های ردیف سوم به تعداد مشخص شده در Edge باید تکرار شوند.
سازه90 به صورت خودکار ناحیه المان مرزی را تشخیص داده و ترسیم میلگردهای عرضی را در مقطع دیواربرشی انجام می دهد.